đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Matematik, filmer och undervisning

| | | | LĂ€stid: 1 minuter (742 tecken)

Salman Khans TED-förelÀsning Àr intressant. Khan Àr fondförvaltaren som blev ombedd att hjÀlpa sina kusiner med mattepluggandet. AvstÄndet dem emellan fick Salman Khan att spela in filmer som han la upp pÄ Youtube - och som fler hittade. Projektet vÀxte och Àr i dag Khan Academy.

I sitt föredrag berÀttar han hur filmerna anvÀnds, inte bara för sjÀlvstudier, utan ocksÄ av lÀrare i undervisningen i skolan. Och dÄ för att vÀnda pÄ steken: Eleverna fÄr videofilmerna i lÀxa, och nÀr de kommer till skolan kan lÀraren hjÀlpa dem rÀkna. TvÀrt om mot hur det brukar vara alltsÄ, med en lÀrare som stÄr vid svarta tavlan och elever som fÄr i lÀxa att rÀkna hemma. MagkÀnslan sÀger att detta Àr ett betydligt effektivare sÀtt att anvÀnda tiden.

Intressant Àr ocksÄ hur Khan Academy sÀger sig faktiskt kontrollera att studenterna förstÄtt allt som de mÄste förstÄ för att gÄ vidare till nÀsta steg.